Peuterspeelzaal Onderdendam officieel geopend

Peuterspeelzaal Onderdendam officieel geopend

ONDERDENDAM – Onder luid hoerageroep van peuterstemmetjes werd de Peuterspeelzaal Onderdendam officieel geopend door peuters zelf en hun juf Alet Doesburg.

Vrijdagochtend 19 oktober werd de Peuterspeelzaal Onderdendam officieel geopend. De peuterspeelzaal wordt al druk bezocht sinds september 2017, eerst in het voormalige schoolgebouw van basisschool De Haven en sinds mei 2018 in het Dorpshuis van Onderdendam. Maar de vrijwilligers achter Stichting Onderdendam speelt –de initiatiefnemers van de peuterspeelzaal– hadden het tot nu toe zo druk dat het van een officiële opening nog niet was gekomen.

Gedragen

Jolanda Dijkhuis, dorpencoördinator gemeente Bedum, was bij de opening. Ze sprak de bestuursleden van Stichting Onderdendam Speelt lovend toe over het werk dat ze de afgelopen twee jaren hebben verzet. Dijkhuis zei het bijzonder te vinden om te zien tot welke daadkracht bewoners samen in staat zijn. “Waar een klein dorp groot in kan zijn.”

De betrokkenheid bij de peuterspeelzaal is vanaf het eerste uur groot, zegt Roos Kotterer, voorzitter van Stichting Onderdendam Speelt. En dat is direct de reden van het succes van de peuterspeelzaal meent ze. “Zonder alle ouders en enthousiaste vrijwilligers en ook de hulp van mensen als Jolanda Dijkhuis, zou de peuterspeelzaal niet bestaan. Het is heel bijzonder om te zien hoe dit gedragen wordt door iedereen in en buiten ons dorp.”

Nadat alle peuters samen met Juf Alet het nieuwe naambord van de peuterspeelzaal onthulden werd de rest van de ochtend feestgevierd in de peuterspeelzaal en de gymzaal van het dorpshuis.

Foto: Martijn Heemstra