Gemeente Groningen omarmt Global Goals op weg naar 2030

Gemeente Groningen omarmt Global Goals op weg naar 2030

GRONINGEN – Burgemeester Peter den Oudsten voegt op 1 november tijdens Let’s Gro zijn wensen voor de stad toe aan de ‘Tijdscapsule’ van VNG International.

In de capsule worden persoonlijke wensen en dromen van burgemeesters en wethouders verzameld over hoe onze wereld er in het jaar 2030 uitziet. Groningen sluit zich daarmee aan bij de wereldwijde ‘Global Goals campagne’.

Global Goals van de Verenigde Naties

Het verdwijnen van extreme armoede, verminderen van ongelijkheid, tegengaan van klimaatverandering en verduurzaming van de economie. Dit zijn enkele voorbeelden van de 17 wereldwijde ontwikkelingsdoelen (Global Goals) die in de Algemene Vergadering van de VN in september 2015 zijn vastgesteld. Door de aansluiting bij de Global Goals campagne krijgen mondiale thema’s een plek op de lokale agenda van de stad.

Global Goals Event in Groningen

Met het oog op de Groningse gemeenteraadsverkiezingen op 21 november organiseert NoordBaak het Global Goals Event tijdens Let’s Gro. Op het event tonen allerlei lokale initiatieven hoe zij aansluiting vinden bij de duurzame ontwikkelingsagenda van de VN. Vertegenwoordigers van politieke jongerenorganisaties laten met een Manifest hun stem horen over de toekomst van de stad.

Het Global Goals Event vindt plaats op 1 november van 14.00 tot 16.30 uur bij Het Werk, Paradijsvogelstraat 10. Meer informatie via Let’s Gro en direct aanmelden via Groningen4GlobalGoals@gmail.com.

Foto: Groningen4GlobalGoals