Hanzestudenten lanceren innovatieve onderwijsapp INA

Hanzestudenten lanceren innovatieve onderwijsapp INA

GRONINGEN – Zes studenten van de Hanzehogeschool Groningen ontwikkelden een vernieuwende onderwijsapp: INA.

​De Innovatie Netwerk App (INA) is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Groningen met als doel om allerlei ideeën voor onderwijsvernieuwing binnen één platform te verzamelen. Hierdoor kunnen alle onderwijsinstellingen inspiratie opdoen en kennis en ervaringen uitwisselen, om zo de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. Medewerkers van basisonderwijs tot universiteit gaan via de app samenwerken om een onderwijsidee te bespreken en te realiseren. 

Winnaars Battle of the Schools

Tijdens festival Let’s Gro afgelopen november presenteerden de studenten van de opleidingen Communication & Multimedia Design en HBO-ICT het eerste ontwerp van de onderwijsapp. Ze wonnen daarmee the Battle of the Schools. De opdrachtgever was zo enthousiast dat besloten werd om de app daadwerkelijk op de markt te brengen. 

Lancering

Op donderdag 7 februari om 16.00 uur wordt INA gelanceerd op het Kamerlingh Onnes aan de Eikenlaan 286 in Groningen. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden kan via ina-app.nl/evenement/. Meer informatie over INA is te vinden op ina-app.nl/

Onderwijsinnovatie050

Groningen zet zich op de kaart als dé onderwijsstad van Nederland. De stad heeft bijzondere initiatieven op het gebied van onderwijsinnovatie die tot stand zijn gekomen door samenwerkingen binnen en buiten het onderwijsveld.

Foto: INA/Hanzehogeschool Groningen