Huiswerk-app Mr. Chadd vernieuwt het onderwijs

Huiswerk-app Mr. Chadd vernieuwt het onderwijs

GRONINGEN – De Groningse huiswerk-app Mr. Chadd helpt kinderen on demand met hun huiswerk. De app is de eerste in zijn soort.

Via een uniek platform brengt Mr. Chadd middelbare scholieren in contact met universitair geschoolde coaches om hen te begeleiden bij hun huiswerk. Het idee ontstond toen onderwijskundige Kim van der Esch zag dat steeds meer kinderen met leer- en gedragsproblematiek in reguliere klassen terechtkomen. Samen met Jan Gustavo Kuipers ontwikkelde ze daarom Mr. Chadd.

Huiswerkhulp on demand

De app maakt wil het voor scholieren mogelijk om huiswerkbegeleiding te krijgen op het moment dat het hen zelf het beste uitkomt, of dat nou in de avond of in het weekend is. Binnen 10 seconden is er contact met een van de 200 gecertificeerde coaches die scholieren bij ieder vak, iedere leermethode en ongeacht leerjaar kunnen helpen. Met de app kunnen ook foto’s van huiswerk of spraakberichten worden verstuurd.

Momenteel maken meer dan 140.000 middelbare scholieren gebruik van de Mr. Chadd. “Door het gebruik van een online leermiddel als Mr. Chadd gaan de prestaties van 86% van onze leerlingen al binnen een maand omhoog”, aldus Van der Esch. “Door na te denken over wat je vraag is en deze vervolgens uit te typen, heb je de eerste 25% van het leerproces al doorlopen.”

Samenwerking ROC Noorderpoort

De app functioneert inmiddels ook als huiswerkhulp en digitale onderwijsassistent voor alle 13.000 studenten van ROC Noorderpoort. Noorderpoort is de eerste onderwijsinstelling die Mr. Chadd op deze grote schaal inzet. “Het is een mooie synthese. Door moderne middelen in te vlechten wordt het bestaande onderwijs, dat in de basis goed is, nog beter”, aldus Albert Vlaardingerbroek, directeur Bestuursdienst bij Noorderpoort.

Foto: Mr. Chadd