Prepaid internet kent een opleving

Prepaid internet kent een opleving

GRONINGEN – Waar prepaid zelf de laatste jaren wellicht een dalende populariteit kent, geldt dit niet voor prepaid internet. Sterker nog, prepaid internet kent een opleving. Natuurlijk is dat enerzijds een logisch gevolg van het steeds toenemende gebruik van het internet. Anderzijds zijn de specifieke voordelen van een prepaid-oplossing voor velen interessant. Wat hierbij opvalt, is dat data-only vooral populairder wordt. Waarom is dat het geval, en wat zijn eigenlijk de voordelen van prepaid internet?

Prepaid data simkaarten

Data only is een vorm van prepaid internet. Opvallend is dat steeds vaker wordt gekozen voor data-only als prepaid-oplossing. Dit zijn data simkaarten die zelf geen telefoonnummer hebben en waar je niet mee kunt bellen en sms’en. Wat je wel kunt doen, is heel voordelig internetten. Hierbij zit je niet vast aan een abonnement, omdat het om prepaid simkaarten gaat.

Een van de belangrijkste voordelen van een data simkaart is dat deze ook in het buitenland kan worden gebruikt, zonder dat je daarvoor instellingen hoeft wijzigen of extra moet betalen. Dit scheelt een hoop moeite voor wanneer je tijdelijk in het buitenland bent, bijvoorbeeld op vakantie of op zakenreis.

Data simkaart in combinatie met andere apparaten

Naast dat een data simkaart gewoon in een telefoon kan worden geplaatst om mee te internetten, wordt een data sim ook gebruikt als oplossing in combinatie met andere apparaten. Hieronder staan enkele voorbeelden opgesomd:

  • In combinatie met een MiFi-router, waardoor op meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik kan worden gemaakt van het internet
  • Simkaart voor in een beveiligingscamera
  • Simkaart voor in een GPS-tracker
  • Zakelijke oplossing

Hierbij is het van belang dat een data simkaart zowel 2G, 3G als 4G-ondersteuning heeft. Voor het gebruik van internet is een 4G-ondersteuning tegenwoordig noodzakelijk. Andere apparaten zoals beveiligingscamera’s en GPS-trackers maken gebruik van een 2G of 3G-verbinding, waardoor het belangrijk is dat een prepaid data sim dit ondersteunt.

Voordelen van prepaid internet

Naast de data simkaart valt verder dus op dat de algemene vraag naar prepaid internet stijgt. Wat zijn dan eigenlijk de voordelen van prepaid internet?

  • Overal internet, waar je ook bent
  • Je hebt geen abonnement nodig om waar dan ook gebruik te maken van het internet
  • Je bent niet afhankelijk van matige WiFi-netwerken
  • Telefoon verbinden met je laptop, om bijvoorbeeld ook buitenshuis te kunnen werken
  • Meer controle over je kosten in vergelijking met een abonnement

Voordeliger met prepaid internet bundel

Een van de redenen waarom soms wordt gekozen voor een abonnement tegenover prepaid, is dat abonnementen voordeliger kunnen zijn. Met prepaid internet kun je echter goedkoper uitkomen door te kiezen voor een bundel. Providers blijven nog altijd met nieuwe prepaid internet bundels komen. Zo kun je dus voordelig uitkomen én de voordelen van prepaid behouden. 

Het verschil tussen een prepaid simkaart en een prepaid bundel is dat de MB’s in bundels vaak voordeliger zijn, maar wel vervallen. Bij beide betaal je vooraf (prepaid). Het verschil tussen een bundel en een abonnement is dat je met een bundel niet vastzit aan een contract. Hierdoor heb je tevens meer controle over je kosten.

Foto: Free-Photos/Pixabay