Visser Assen ontvangt BIM-onderscheiding van Trimble

Visser Assen ontvangt BIM-onderscheiding van Trimble

ASSEN – Bouwleverancier Visser Assen is door ontwikkelaar Trimble onderscheiden met een award.

Het moederbedrijf achter LayoutNederland.nl ontving de Highest Field Technology Distribution Partner Penetration Award voor haar werk op het gebied van bouwwerkinformatiemodellen (BIMs). Een BIM is een digitaal model van een constructie, opgebouwd uit ‘slimme’ objecten die rekening houden met elkaar.

“Al sinds de start van het nieuwe millennium zijn onze klanten in de GWW- en bouwsector op zoek naar praktisch toepasbare middelen om BIM in de praktijk te brengen. Sinds de start van dit nieuwe protocol zijn wij bezig om onze klanten hierin zo actief mogelijk te ondersteunen. Onze jarenlange ervaring hierin werpt nu zijn vruchten af, want wij zijn blij en trots dat Trimble ons heeft onderscheiden met een heuse award”, aldus Visser Assen.

Total Stations

In samenwerking met Trimble heeft Visser Assen een serie gemakkelijk en intuïtief te bedienen Total Stations voor de aannemer geïntroduceerd. Een Total Station wordt gebruikt voor het in lijn brengen van punten op bijvoorbeeld bouwterreinen en andere projecten. Hiermee kan men ook zonder een hoge opleiding te hebben genoten snel, alleen én kinderlijk eenvoudig uitzetten.

Inmiddels werken al meer dan 500 aannemers in Nederland bijna dagelijks met de Robotic Total Stations van Visser Assen. Een wereldwijd unicum, want nergens op deze wereld wordt er dagelijks zoveel met BIM gewerkt als in ons land. “Wij zijn dan ook bijzonder trots dat Trimble, de wereldwijde marktleider in BIM-toepassingen, onze inspanningen heeft beloond met een hoge onderscheiding wegens het succesvol brengen van BIM naar de bouwplaats.”

Trimble

Trimble is een Amerikaanse ontwikkelaar van satellietnavigatie (GNSS), afstandsmeters, drones, traagheidsnavigatie (INS) en software verwerkingstools. Het meest bekend was hun acquisitie in 2012 van het 3D-modelleringssoftware-pakket SketchUp van Google. Producten van Trimble worden gebruikt in meer dan 150 landen wereldwijd.

Foto: Visser Assen