Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer weer open

Brandweermuseum Hoogezand-Sappemeer weer open

HOOGEZAND/SAPPEMEER – Het Brandweermuseum in Hoogezand-Sappemeer is vanaf zaterdag 13 juni weer open voor publiek.

“De afgelopen maanden is het in ons museum jammer genoeg veel te stil geweest”, vertelt secretaris Marc Bakker van de Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen. “Daarom zijn we blij dat we weer open mogen en publiek kunnen ontvangen. Op zaterdag 13 juni is er in ons Brandweermuseum weer van alles te beleven.”

In verband met het voorkomen van nieuwe besmettingen met het coronavirus moet volgens het RIVM de anderhalve meter afstand gehandhaafd blijven. “In ons museum is daarom een looproute uitgezet waar de bezoekers zich aan moeten houden.”

Met de brandslang spuiten

Naas het bewonderen van meer dan 100 jaar oude brandweerwagens, rijtuigen, ladderwagens en spuiten, kunnen kinderen met een brandslang spuiten tegen een houten brandweerman, of een brandje blussen, filmpjes bekijken en het brandweerspeelgoed bewonderen.

“En omdat u bij ons een kopje koffie, thee, chocolademelk, gehaktbal of ijsje kunt krijgen, hebben wij voor u een zitje op het terrein neergezet, zodat u ook buiten kunt genieten van ons historisch brandweermateriaal.”

Muzikaal onthaal

“Onze gasten krijgen van 13.00 tot 14.00 uur een sfeervol muzikaal onthaal van de accordeonist Wim Lever, die een meester is in improviseren. Maak van de gelegenheid gebruik om te komen luisteren en raak geïnspireerd door deze sfeervolle, feestelijke muziek, die wij u kunnen presenteren dankzij onze goede samenwerking met het Kielzog en Wim Lever!”

Het Brandweermuseum heet bezoekers op 13 juni vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom op de Kleinemeersterstraat 158 in Sappemeer. “Maar heeft u gezondheidsklachten, zoals verkouden, benauwd, hoesten of verhoging, dan mogen wij u helaas niet ontvangen en kunt u beter thuis blijven om teleurstelling en verspreiding te voorkomen.”

Foto: Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen