Dichters in de bres tegen eenzaamheid ouderen

Dichters in de bres tegen eenzaamheid ouderen

HOOGEZAND – Vier dichters uit Midden-Groningen en Oldambt vormen het projectteam van Dichter bij het verleden tegen eenzaamheid van ouderen.

Maandenlang werd er volop gebrainstormd door Laura Mijnders, Rob Rosendahl, Remda Spoelstra en Gerard Rozeboom. Met Dichter bij het verleden geven de vier dichters een vervolg op het project Dichten met oma van de voormalig Groningse stadsdichter Lilian Zielstra. Zielstra ging vorig jaar samen met andere dichters langs bij ouderen in verzorgingstehuizen, daar werden ter plekke gedichten geschreven over hun leven.

Net als bij Dichten met oma is het doorbreken van eenzaamheid onder ouderen in de provincie Groningen één van de doelstellingen van het nieuwe project. Tevens worden de gedichten uiteindelijk in boekvorm uitgegeven, hierdoor blijven verhalen voor het nageslacht bewaard.

Dichter bij het verleden richt zich met name op ouderen in de gemeente Midden-Groningen en Oldambt. Momenteel wordt er gezocht naar samenwerkingen en subsidies en zijn er plannen om een eigen website te lanceren. Belangstellenden, subsidieverstrekkers en samenwerkingspartners kunnen voor meer info een e-mail te sturen naar hansrozebo@hotmail.com.

Foto: Dichter bij het verleden