Drukbezochte Winterdichters in kerstsfeer

Drukbezochte Winterdichters in kerstsfeer

HOOGEZAND – De tweede editie van Winterdichters was met bijna zeventig personen drukbezocht.

In sfeervolle kerstsetting was de bibliotheek in Hoogezand het podium van zestien regionale dichters en schrijvers. Zij gaven daar prachtige voordrachten in de vorm van gedichten en korte verhalen. Het publiek genoot onder meer van humoristische en gevoelige bijdragen. Engelien van de Bunte en Rens Koldenhof waren als Onland aanwezig voor de muzikale omlijsting. Zij zongen Nederlandstalige verhalende liederen.

Winterdichters is een samenwerking tussen Gerard Rozeboom en de bibliotheek. Vorig jaar ontstond bij Rozeboom het idee om letterlijk tussen de boeken een evenement te organiseren waarbij bekend en nieuw talent iets konden voordragen uit eigen werk. 20 december was de tweede editie en werd met bijna zeventig personen drukbezocht. De jonge talenten uit de gemeente Midden-Groningen: Mara Naomi Min en Chantal Ramaker, beiden achttien jaar, deden ook mee. 

De avond werd afgesloten met een groepsfoto van de deelnemers, geheel in kerstsfeer. De schrijvers en dichters waren: Henk Puister, Joyce Bodewes, Monique Goemans, Rob Rosendahl, Laura Mijnders, Cor Uildriks, Mara Naomi Min, Bianca Holst, Dieneke Bronsema, Hubert Klaver, Chantal Ramaker, Remda Spoelstra, Janneke Heimweg, Anneloes Sloot, Gerard Rozeboom en Eltje Doddema. Ook presenteerde Doddema het evenement Winterdichters.

Foto: Wendy Rozeboom