Energiecoaches gezocht in Hogeland en Midden-Groningen

Energiecoaches gezocht in Hogeland en Midden-Groningen

PROVINCIE – De Groninger Energiekoepel (GrEK) is op zoek naar inwoners uit de gemeente Het Hogeland en Midden-Groningen die energiecoach willen worden. Dat zijn vrijwilligers die bewoners onafhankelijk en vrijblijvend adviseren hoe de woning energiezuinig kan worden gemaakt. Belangstellenden kunnen zich melden op grek.nl

In veel gemeenten zijn energiecoaches actief. Deze vrijwilligers geven onafhankelijk advies aan bewoners over bespaarmaatregelen. De energiecoaches weten vaak iets te vinden waardoor de bewoner flink kan besparen. Na afloop ontvangt de bewoner een rapport met een samenvatting van het gesprek en de uitkomsten.  

Training

Alle energiecoaches volgen een training voordat ze aan de slag gaan. Voorkennis is geen vereiste, interesse in energiebesparing wel. Als energiecoach ben je voor heel 2022 beschikbaar. Het is mogelijk om de adviesgesprekken naar eigen beschikbaarheid in te plannen. Daarnaast ontvangt de energiecoach een vrijwilligersvergoeding.

Kenissessies

Er zijn al meer dan 20 collega-energiecoaches actief in de provincie. Om het kennispeil op niveau te houden worden er kennissessies georganiseerd. Tijdens deze kennissessies worden verschillende actuele onderwerpen besproken, kunnen de energiecoaches elkaar ontmoeten en is er ruimte om kennis en ervaring te delen.  

Foto: GrEK