Nieuwe locatie en internationaal tintje voor BluesRockNight

Nieuwe locatie en internationaal tintje voor BluesRockNight

SAPPEMEER – Op 17 november vindt de derde editie van het door de bluesrockband Woodgrain georganiseerde BluesRockNight plaats.

Toen Woodgrain in 2016 vijf jaar op het podium stond, vond de band het tijd voor een feestje. Er werd een BluesRockNight georganiseerd in Muziekcafé De Tibbe in Sappemeer. Een aantal bevriende bands kwam optreden met als hoofdact Lefthand Freddy. Een volle zaal was het gevolg en de bezoekers gaven aan graag vervolg te zien.

Zodoende vond in 2017 een tweede BluesRockNight plaats. Ook deze keer slaagde de band erin een goed programma rond te krijgen met als hoofdact The Veldman Brothers. Het was wederom een succes. Dat het een jaarlijks terugkerend festival zou gaan worden, stond buiten kijf. Daarom zal ook in 2018 een nieuwe editie plaatsvinden.

Nieuwe locatie

Voorgaande twee edities vonden plaats bij Muziekcafe De Tibbe, maar de bandleden wilden een groter podium, om ook grotere artiesten te kunnen trekken. Na kort overleg met Ids Dijkstra, directeur van Theater Kielzog, was het besluit snel genomen en gaat Woodgrain BluesRockNight verder in Theater Kielzog in Hoogezand.

“Het is een mooie stap, twee keer zoveel mensen, een schitterend podium waar grote artiesten niet misstaan en we blijven ook nog eens in Hoogezand”, meldt frontman Ian Bodewes.

Internationaal tintje

Aan grote artiesten zal het ook dit jaar niet ontbreken. Headliner van deze editie is niemand minder dan Danny Bryant uit Engeland. Een jonge Blues-gitarist, geboren in Royston. Danny kon zich op zijn 18e al professional noemen. Zijn nieuwe album ‘Revelation’ staat hoog in de lijsten op Amazon en Itunes. Trots zijn de jongens van Woodgrain dat het gelukt is om een dergelijke artiest te boeken.

Ook uit België komt een band richting het noorden van het land, namelijk Joost De Lange BluesRockExperience. Verder maken The Sidekicks, Blues Avenue Revisited & GG and the Cruisers het programma compleet. Uiteraard zal Woodgrain ook een deel van het repertoire laten horen.

In Theater Kielzog klinken op 17 november 2018 scheurende gitaren, whiskey-rauwe stemmen en schitterende gevoelige gitaarsolo’s zoals dat past bij de blues. Kaarten zijn verkrijgbaar via Kielzog (online en bij de balie) en bij muziekspeciaalzaak Evelyn Novacek aan de Meint Veningastraat 132 te Hoogezand.

Wat: Woodgrain BluesRockNight
Waar: 17 november 2018 om 20.00 uur
Wanneer: Theater Kielzog (Gorecht Oost 157, Hoogezand)
Entree: 17,50 euro p.p.

Foto: Jan Lenting