Schimmelklachten SP Midden-Groningen blijkt verkiezingsstunt

Schimmelklachten SP Midden-Groningen blijkt verkiezingsstunt

ZUIDBROEK – Vorige maand zocht SP Midden-Groningen de pers vanwege vermeende schimmelproblemen bij sociale huurwoningen van Groninger Huis.

Woningcorporatie Groninger Huis reageerde verbaasd, omdat er nauwelijks meldingen bij de hen bekend waren. Naar aanleiding van de berichten heeft Groninger Huis alle woningen aan de Genestetlaan geïnspecteerd, een speciaal ‘schimmeltelefoonnummer’ beschikbaar gesteld en een bijeenkomst voor bewoners georganiseerd.

Op het telefoonnummer zijn tot op heden geen meldingen van bewoners van de Genestetlaan binnengekomen. Een bewonersavond naar aanleiding van de berichten van de SP werd bezocht door 6 van de 40 huishoudens. Ook de inspectie door Groninger Huis heeft geen grote problematiek aan het licht gebracht.

“Wij nemen alle meldingen die wij binnenkrijgen, positief of negatief, altijd zeer serieus. Wij willen daarom benadrukken dat mensen vooral het contact met ons moeten zoeken als er iets speelt. Huurders ongevraagd thuis bezoeken, zoals de SP nog steeds doet vinden wij niet wenselijk. Wij krijgen namelijk klachten van huurders over de huisbezoeken. Gezamenlijk optrekken is wat ons betreft altijd de beste en meest efficiënte manier”, aldus Hilde van Ree, directeur bestuurder van Groninger Huis.

Groninger Huis heeft vanuit de rest van haar werkgebied de afgelopen weken een handjevol meldingen gekregen van schimmel. Deze huurders zijn allemaal bezocht door een technisch medewerker van de corporatie en waar nodig is of wordt actie ondernomen.

Foto: DAVIDCRAYde/Pixabay