Winterdichters in Hoogezand op 20 december

Winterdichters in Hoogezand op 20 december

HOOGEZAND – Op 20 december dragen dichters en schrijvers hun mooiste wintergedichten en korte verhalen voor in de Bibliotheek Hoogezand.

Op 20 december van 19.00 tot 21.30 uur is iedereen welkom om te komen luisteren onder het genot van warme chocolademelk en een winterse lekkernij. Ook niet-bibliotheekleden zijn van harte welkom.

Muziek en kerstdecoraties brengen ons in stemming voor de feestdagen. Hoe mooi is het om je ook te laten inspireren door regionale talenten? Zij hebben hun gedichten en verhalen met zowel vrolijke als melancholieke gedachten over deze decembermaand op papier gezet en komen dit voordragen in de Bibliotheek Hoogezand.

In samenwerking met schrijver/dichter Gerard Rozeboom heeft de bibliotheek talenten uit de regio uitgenodigd om hun mooiste wintergedichten en korte verhalen voor te dragen. Rozeboom organiseert ook het Open Podium Woordtalenten in Hotel Faber. Een groot aantal van de talenten die daar optraden komen op 20 december naar de bibliotheek namelijk:

Mara Naomi Min,Henk Puister, Lilian Zielstra (stadsdichter Groningen), Cor Uildriks, Dieneke Bronsema, Rob Rosendahl, Chantal Ramaker, Anneloes Sloot, Bianca Holst, (stadsdichter gemeente Oldambt), Eltje Doddema (tevens de presentator van Winterdichters), Laura Mijnders (o.a. columniste Veendammer), Janneke Heimweg, Remda Spoelstra, Monique Goemans, Ymke Mulder-van Heek en Gerard Rozeboom. Dit is de tweede editie van de Winterdichters. Deze keer wordt het gesproken woord afgewisseld met de muziek van Onland.

Foto: Wendy Rozeboom