Gemeente Oldambt bouwt compleet nieuw gemeentehuis

Gemeente Oldambt bouwt compleet nieuw gemeentehuis

WINSCHOTEN – De gemeente Oldambt gaat een compleet nieuw en energieneutraal gemeentehuis bouwen van 25 miljoen euro.

Hoewel de gemeente tot 2022 maar liefst 12 miljoen euro moet bezuinigen en mogelijk zwembaden, sporthallen en begraafplaatsen moet sluiten en zelfs geen geld heeft om water uit fonteinen te laten stromen, ziet het bestuur wel noodzaak voor een nieuw gemeentehuis. Daarom gaat zij het volledige bedrag van 25 miljoen euro lenen voor de bouw ervan.

Volgens de gemeente is nieuwbouw goedkoper dan het renoveren van het bestaande gemeentehuis. Op 8 juli neemt de gemeenteraad een besluit over het ingrijpende plan. Dat is één dag voordat de raad gaat kijken naar welke bezuinigingsmaatregelen ze gaat nemen. Op de lijst van maatregelen staat onder andere het verhogen en (her)invoeren van belastingen, zoals hondenbelasting en parkeerbelasting.

Poort van Winschoten

De bouw van het gemeentehuis maakt onderdeel uit van De Poort van Winschoten, het ambitieuze plan om het centrum van Winschoten op te knappen. Dit project omvat de herinrichting van het gebied rondom de voormalige supermarkt De Boer, het gebouw van de voormalige bibliotheek, de HEMA en de herontwikkeling van de hoek Vissersdijk-Liefkenshoek. Voor het project was 10 miljoen euro begroot.

Foto: Groninger Krant