Gemeente Oldambt vraagt Wmo-cliënten om ervaringen

Gemeente Oldambt vraagt Wmo-cliënten om ervaringen

WINSCHOTEN – De gemeente Oldambt vraagt haar Wmo-cliënten om ervaringen te delen via een jaarlijks cliëntervaringsonderzoek.

Gemeente Oldambt voert jaarlijks een Cliëntervaringsonderzoek uit onder inwoners die gebruik maken van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Het doel van de onderzoek is de ervaringen van cliënten te verzamelen en hiermee haar dienstverlening te verbeteren. Het onderzoek vindt telefonisch plaats.

Onderzoeksbureau MAGIS

Het onderzoeksbureau MAGIS voert namens de gemeente het onderzoek uit. Inwoners uit de gemeente Oldambt die in 2019 hulp vanuit de Wmo hebben ontvangen, kunnen worden benaderd voor het onderzoek.  Een aantal van de Wmo-cliënten wordt vanaf 13 juli 2020 door MAGIS gebeld om een aantal vragen te beantwoorden.

Optimaliseren van de dienstverlening

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en de gegevens worden anoniem verwerkt. De antwoorden en ervaringen zijn niet terug te leiden naar personen. Met de verkregen antwoorden wil de gemeente haar dienstverlening en de Wmo-hulp verder optimaliseren.  De uitkomsten van het onderzoek worden in september gedeeld via de website.

Foto: Gemeente Oldambt