Nacht van de Nacht in Oldambt op 27 oktober

Nacht van de Nacht in Oldambt op 27 oktober

HEILIGERLEE – Vannacht gaat in een groot deel van Europa de klok een uur terug. Deze nacht is door de Natuur- en Milieufederaties uitgeroepen tot ‘Nacht van de Nacht’.

Voor het veertiende achtereenvolgende jaar willen de Natuur- en Milieufederaties aandacht vragen voor de schoonheid en het belang van de (donkere) nacht. Gemeente Oldambt biedt daarom een programma aan om wandelend te ervaren wat rust en donker betekenen in en om ‘De Hoogte’ in Heiligerlee.

Programma

Om 19.45 uur verzamelen we bij het monument Graaf Adolf aan de Provincialeweg in Heiligerlee. De wandeling start om 20.00 uur onder begeleiding van gidsen. Onderweg door het mooie natuurgebied ‘De Hoogte’ staan de gidsen samen met de deelnemers stil bij het belang van rust en donker.

Men wordt verrast met dans, poëzie en een optreden van de Winschoter kunstrolschaatsclub. Het wordt dus een verrassende tocht met onderweg kunst en cultuur. Het programma is om ongeveer 21.30 uur afgelopen. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden en aanmelden is niet nodig.

Samenwerking

De gemeente organiseert deze ‘Nacht van de Nacht‘ in samenwerking met de Club Oldambtster Groen, IVN Westerwolde-Oldambt, KNNV Oost-Groningen, Natuur- en Milieufederatie Groningen, Staatsbosbeheer, Kunstencentrum de Klinker, Winschoter Kunstrolschaatsclub (WKC) en stadsdichter Bianca Holst.

Foto: Gemeente Oldambt