Nieuws gemeente Oldambt voortaan weer in papieren krant

Nieuws gemeente Oldambt voortaan weer in papieren krant

WINSCHOTEN – Publicaties van de gemeente Oldambt keren terug in de krant dankzij een motie van Partij voor het Noorden en het CDA.

Voorheen werd het nieuws van de gemeente Oldambt standaard gepubliceerd in de lokale krant, maar dit is jaren geleden wegbezuinigd. Een motie van Partij voor het Noorden Oldambt en CDA Oldambt vraagt de wethouder om de mogelijkheiden uit te zoeken en kosten inzichtelijk te maken om het nieuws weer in de papieren krant te publiceren. De motie werd unaniem aangenomen.

“We hebben veel waardering voor het steeds meer aanbieden van allerlei vormen van zogenaamde online dienstverlening. Een persbericht hierover vorige week maakte ons daar deelgenoot van”, aldus Jurrie Nieboer, fractievoorzitter vanPartij voor het Noorden Oldambt. “Toch is er een grote groep mensen die niet computervaardig zijn of niet de hele dag de computer afspeuren naar wat er in hun achtertuin gebeurd.”

“Juist deze groep mensen moeten we vanuit het oogpunt van goede dienstverlening ook op papier bedienen”, aldus Tim van Bostelen, fractievoorzitter van CDA Oldambt. De belangrijkste publicaties zijn de meldingen van vergunningaanvragen en andere voor inwoners ingrijpende zaken.

Foto: Groninger Krant