OBS De Linde in Nieuwe Pekela nu fris en duurzaam

OBS De Linde in Nieuwe Pekela nu fris en duurzaam

In de zomervakantie is door acht bedrijven uit de regio ontzettend hard gewerkt om van OBS De Linde een frisse en duurzame school te maken.

In korte tijd is de school voorzien van energiezuinige klimaatkasten, LED verlichting, nieuwe plafonds, nieuwe vloeren, extra isolatie en zijn er kleinschalige inpandige verbouwingen uitgevoerd. Vervolgens zijn op het dak zonnepanelen geplaatst waarmee de school voor een groot deel voorziet in haar eigen energiebehoefte.

Het is voor leerlingen en medewerkers nu nog beter toeven op obs De Linde in Nieuwe Pekela. Kinderen, ouders en medewerkers waren dan ook aangenaam verrast met het prachtige resultaat. Veel gehoorde woorden waren: fris, licht, open, modern en ruimtelijk.

Het is niet de eerste school die door Stichting Openbaar Onderwijs Oost-Groningen (SOOOG) grondig is aangepakt. SOOOG hecht aan frisse, duurzame en moderne schoolgebouwen. Zo zijn de afgelopen jaren OBS De Bouwsteen in Finsterwolde, SWS De Driesprong in Vriescheloo en OBS De Wiekslag in Blijham ook al gerenoveerd tot frisse, duurzame en moderne schoolgebouwen. Niet alle basisscholen lenen zich met name door de leeftijd nog voor een dergelijke renovatie. SOOOG gaat daarom ook graag in gesprek met de gemeente Oldambt over met name vervangende nieuwbouw in Winschoten.

Foto: SOOOG