Oldambt treft voorbereidingen voor Adrillen 2021

Oldambt treft voorbereidingen voor Adrillen 2021

WINSCHOTEN – Als het even meezit zijn er op 1 november weer Adrillen in Oldambt, met de traditionele Adrillenmarkt in de binnenstad en de Allerheiligenkermis op het Marktplein in Winschoten.

Die intentie heeft het college van Oldambt afgelopen week uitgesproken. Vorig jaar kon de markt vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Voor dit jaar lijken de seinen op groen te staan, met een slag om de arm vanwege de persconferentie van het kabinet op 17 september, die nog een ander licht op de zaak kan werpen.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema licht toe: “Om te zorgen dat het binnen de geldende coronamaatregelen kan en ook na eventuele versoepelingen, zijn verschillende scenario’s in voorbereiding. Wel hebben we op voorhand gezegd het dit jaar bij één dag te houden. De hobbymarkt slaan we dit jaar ook over. Wat we doen, willen we natuurlijk wel veilig en goed kunnen doen.”

“Ook moet er in korte tijd nog best veel worden geregeld, maar tegelijk zijn we ook zó blij dat het weer kan, dat we graag een extra tandje bij zetten. Dat doen we samen met Stichting Marketing Oldambt, die de Allerheiligenfeesten al een aantal jaren voor ons organiseert. Voor nu betekent het dat onder andere de contacten met de standhouders weer worden opgepakt. En dan hopen we dat we als college na 17 september definitief kunnen zeggen: het gaat door!’’

Foto: Gemeente Oldambt