Onkruidbestrijding in Oldambt na droogte weer opgepakt

Onkruidbestrijding in Oldambt na droogte weer opgepakt

Gemeente Oldambt ontvangt de laatste tijd vragen en klachten over onkruidbestrijding. Nu de droogte voorbij is, gaat de gemeente weer onkruid bestrijden.

In de afgelopen droge periode groeide er bijna geen onkruid. Ook heeft de onkruidbestrijding bijna helemaal stilgelegen. Dit komt omdat we onze branders niet konden gebruiken vanwege brandgevaar. Nu de droogte voorbij is, zijn we weer aan de slag gegaan met het verwijderen van onkruid.

Niet overal tegelijk aanwezig

Op dit moment zijn de medewerkers van onze buitendienst, samen met aannemer Vertisol, met groot materieel aan de slag om onkruid te verwijderen. We zetten hiervoor branders, borstel- en veegmachines in. Het duurt even voordat we overal zijn geweest en vragen hiervoor uw begrip, want we kunnen niet overal tegelijk zijn.

Verbod op chemische bestrijding

Sinds enkele jaren is de chemische bestrijding van onkruid verboden. Daarom werken we nu met duurzame en natuurlijke middelen. Dit betekent dat het onkruid minder lang weg blijft en dat de werkzaamheden arbeidsintensiever zijn. Het is dus logisch dat u nog af en toe onkruid ziet.

Foto: Gemeente Oldambt