SP stapt uit college gemeente Oldambt

SP stapt uit college gemeente Oldambt

WINSCHOTEN – De Socialistische Partij (SP) stapt uit het college van de gemeente Oldambt wegens onenigheid over bezuinigingsmaatregelen.

De gemeente kampt met een miljoenentekort en moet structureel 2,5 miljoen per jaar bezuinigen. De SP kan zich niet vinden in het pakket maatregelen die de overige collegepartijen PvdA, VVD en PvhN willen treffen, namelijk het bezuinigen op huishoudelijke hulp en publiek vervoer. Volgens de SP worden de lasten hiermee neergelegd op de zwakste schouders. De SP wilde voornamelijk inzetten op het verkopen van Enexis-aandelen ter waarde van 26 miljoen euro die de gemeente in bezit heeft.

Ook zou de partij voor herinvoering van betaald parkeren zijn. Echter zagen de overige partijen hier geen heil in. De SP zag zich daarom genoodzaakt uit het college te stappen en laat vier lege zetels achter. Daarmee verliest de coalitie de meerderheid in de raad. Om weer tot een meerderheid te komen, zijn in ieder geval drie zetels nodig. De coalitie gaat daarom nu in gesprek met andere partijen.

Foto: Groninger Krant