Tozo en TONK verlengd tot 1 oktober 2021

Tozo en TONK verlengd tot 1 oktober 2021

WINSCHOTEN – De vooruitzichten voor het economisch herstel zijn voorzichtig positief. We kunnen en mogen steeds meer en het virus lijkt op zijn retour te zijn. Toch zijn er nog veel onzekerheden voor zelfstandigen. Sommige ondernemers hebben fors moeten interen op hun reserves. Het kabinet heeft daarom besloten om het steunpakket voor banen en economie door te trekken naar de derde kwartaal van 2021.

Tozo en TONK

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo) en TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) worden verlengd tot 1 oktober 2021. De focus van de Tozo 5.0 komt bij toekomstige aanvragen meer te liggen op het ondersteunen en stimuleren van ondernemers zodat zij zo snel mogelijk weer op eigen benen kunnen staan. De terugbetaling van de Tozo-lening voor bedrijfskapitaal is met een half jaar naar achter geschoven, naar 1 januari 2022. Er wordt tot die tijd geen rente in rekening gebracht. Ook is de looptijd van de lening aangepast, van 42 naar 60 maanden.

Aanvragen, verlening of wijzigen

U kunt de Tozo 4.0 nog tot en met 30 juni a.s. aanvragen. Vanaf 1 juli gaat de Tozo 5.0 in. Op onze website vindt u meer informatie over de Tozo en over hoe u de Tozo kunt verlengen vanaf 1 juli a.s. of hoe u de Tozo kunt aanvragen. Als er wijzigingen plaatsvinden in uw woonsituatie, werksituatie of inkomen laat u ons dit weten? U kunt hiervoor het wijzigingsformulier invullen. Zo is de hoogte van uw uitkering altijd afgestemd op uw actuele woon-, werksituatie en/of uw inkomen. Naast de Tozo vindt u op deze webpagina ook informatie over de TONK, gemeente regelingen, een overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden en handige linkjes naar waar u informatie vindt over de andere regelingen zoals NOW (loonsteun) en TVL (subsidies voor vaste lasten).

Foto: Gemeente Oldambt