Wethouder Bard Boon ontbijt met kinderen van OBS Heiligerlee

Wethouder Bard Boon ontbijt met kinderen van OBS Heiligerlee

HEILIGERLEE – Vanochtend bracht wethouder Bard Boon een bezoek aan OBS Heiligerlee om de dag goed te beginnen met een ontbijt.

Deze week staat namelijk in het teken van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.

Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de wethouder uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Wethouder Boon: “Niet alle kinderen in Oldambt starten hun dag met een ontbijt, terwijl een goed ontbijt wel ontzettend belangrijk is. Ontbijten is goed is voor de ontwikkeling, energie en prestaties van een kind. Ik hoop dat het schooltonbijt kinderen en hun ouders laat beseffen hoe belangrijk een gezond ontbijt is.”

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt wordt dit jaar voor de 16e keer georganiseerd met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal voor een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Pilot schoolontbijt in Oldambt

Gemeente Oldambt besteed, los van het Nationaal Schoolontbijt, ook aandacht aan het belang van een goed en gezond ontbijt in een pilot. Een aantal scholen in Oldambt doet mee aan deze pilot en krijgen regelmatig een schoolontbijt. De pilot wordt georganiseerd door gemeente Oldambt en Covalente, Noordelijk Kenniscentrum Jeugd.

Foto: Gemeente Oldambt