Europese politieke partij Volt registreert zich in Groningen

Europese politieke partij Volt registreert zich in Groningen

GRONINGEN – Vanmiddag registreerde de Europese politieke partij Volt Nederland zich in Groningen voor de Europese verkiezingen.

Dat gebeurde in het bijzijn van de lijsttrekker en de nummer twee op de lijst op het gemeentehuis van Groningen. Daaropvolgend presenteert Volt haar visie op een politieke informatieavond en gaan de twee kandidaten voor het Europees parlement het debat aan met concurrerende partijen.

Uit de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen blijkt een groeiend anti-EU-sentiment in Nederland. De Europese partij Volt sluit de ogen niet voor de gebreken van de EU, maar heeft hierop juist een constructief antwoord. Volt is een Europa-brede pro-Europese beweging die staat voor hervormde, meer democratische en effectievere Europese politiek, om zo grensoverschrijdende problemen aan te pakken en een moderne toekomst te verwezenlijken in een eerlijk, transparant, duurzaam en vrij Europa.

Officiële registratie deelname verkiezingen

De officiële registratie van Volt Nederland voor de aanstaande Europese verkiezingen vond vanmiddag om 14.30 uur plaats op het gemeentehuis van Groningen, Kreupelstraat 1. Reinier van Lanschot, lijsttrekker, en Nilüfer Vogels, nummer twee op de lijst, zijn hierbij aanwezig.

Europese debatavond

Vanavond presenteert Volt haar idealen op een politieke markt met aansluitend een debat in de Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33 te Groningen. Vanaf 19.00 uur zijn de twee kandidaat-EP-leden en lokale Volt-leden aanwezig om in gesprek te gaan over Volt en de toekomst van de EU. Vanaf 20.30 uur wordt er gedebatteerd met leden van o.a. VVD, GroenLinks, CDA, PvdA en D66 over euroscepsis, klimaatbeleid en de positie van de EU ten opzichte van de VS.

Foto: OpenClipart-Vectors/Pixabay