JOVD Groningen: “Verduurzaam, maar begin bij jezelf”

JOVD Groningen: “Verduurzaam, maar begin bij jezelf”

GRONINGEN – Op maandag 19 november overhandigde JOVD Groningen een rol isolatiemateriaal aan de afdeling GroenLinks in Groningen.

Gaskachels, slechte isolatie en enkel glas; en dat bij GroenLinks Groningen. Daarom heeft de JOVD Groningen een zetje in de goede richting aan GroenLinks gegeven met de overhandiging van een rol isolatiemateriaal. De liberale jongeren zijn ervan overtuigd dat verandering bij eenieder zelf begint.

De jonge liberalen kwamen er tijdens een bezoek aan het GroenLinks pand, tot hun spijt, achter dat het pand verre van goed geïsoleerd is. Dit is zeer opmerkelijk aangezien GroenLinks dé partij is die hier het goede voorbeeld in zou moeten geven, gelet op hun standpunten.

De JOVD Groningen is teleurgesteld in GroenLinks. In het verkiezingsprogramma van GroenLinks geven ze aan dat zo veel mogelijk woningen en gebouwen moeten worden verduurzaamd. GroenLinks is bijvoorbeeld fel tegenstander van de boringen naar aardgas. De JOVD vindt het dan ook ontzettend tegenstrijdig dat uitgerekend GroenLinks hun pand laat verwarmen door middel van gaskachels.

De JOVD ziet graag dat GroenLinks zo snel mogelijk haar pand gaat verduurzamen, zodat ook GroenLinks helpt met het creëeren van een wereld die kan worden doorgegeven aan een toekomstige generatie. De partij wil de gemeente gezond en groen houden, dus het lijkt ons meer dan redelijk dat ze hier zelf eerst stappen in maken en niet alle verantwoordelijkheid bij de gemeente leggen.

Foto: JOVD Groningen