Volt Groningen presenteert pan-Europees programma

Volt Groningen presenteert pan-Europees programma

GRONINGEN – Volt Groningen presenteert aanstaande donderdag het eerste gedeelte van het pan-Europese verkiezingsprogramma.

Met dit programma wil Volt door heel Europa campagne gaat voeren voor de Europese Parlementsverkiezingen in mei 2019. Centraal staat hoe Volt de Europese instituties wil hervormen en van de EU een echte politieke unie wil maken. Het evenement zal plaatsvinden op de Westerkade in het Stadscafé Double-A en begint donderdag om 19.30 uur.

Het evenement is het eerste van drie evenementen waarin elke keer een belangrijk onderwerp van het Europese programma wordt besproken. Donderdag is het thema Let’s fix the EU, waarmee vooral de hervormingsgezindheid van Volt naar voren moet komen. Volters houden van de Europese Unie, maar het moet ook drastisch anders. Volt wil dat de EU democratischer, transparanter en efficiënter wordt.

Volt wil een sterke, politieke unie creëren, zodat de EU met één stem kan spreken en handelen tegenover grootmachten zoals China, de Verenigde Staten en Rusland. “Wij willen vooruit, denken aan de toekomst en vinden meer samenwerking tussen Europese landen van essentieel belang in deze geglobaliseerde wereld”, aldus Joost Bartels, communicatie hoofd bij Volt Groningen.

Andere voorstellen van Volt zijn het vergroten van de burgerparticipatie, het transparanter maken van de EU-instituties en het invoeren van een Europese minimale belasting voor bedrijven, zodat ook multinationals een eerlijke hoeveelheid belasting betalen.

Het evenement is pan-Europees, dit betekent dat in meer dan 40 Europese steden hetzelfde evenement gelijktijdig wordt gehouden. “Volt heeft nu politieke partijen opgericht in 12 landen binnen de Unie en is daarmee de eerste echte transnationale partij”, zegt de Duitse events lead van Volt Groningen, Cara Seeberg. Zo is een stem op Volt ook echt een stem voor Volt alleen.

“Wij zijn geen onderdeel van een grotere coalitie, zoals de nationale partijen van Nederland. Zo zijn het CDA en de partij van de Hongaarse president Orbán (Fidesz) lid van dezelfde partij in het Europees Parlement, namelijk de Europese Volkspartij. Volt is in heel Europa gewoon Volt”, aldus Bartels.

Foto: Volt Groningen