Feestelijk inwijden meerboeien Lauwersmeer

Feestelijk inwijden meerboeien Lauwersmeer

Donderdag worden de nieuwe meerboeien in het Lauwersmeer feestelijk ingewijd. Dit gebeurt tijdens een vaartocht op het zeilschip Anna Catharina.

De vaartocht start en eindigt in de jachthaven Lauwersmeer, Oostmahorn 31 in Oostmahorn. De nieuwe meerboeien zijn onderdeel van het project ‘Rondje Lauwersmeer’ waarmee de beleving van het Lauwermeer voor de recreant en natuurliefhebber wordt verbeterd; op de fiets, wandelend, of per boot. Met onder meer nieuwe steigers voor watersporters en vissers, fiets- en wandelpaden en nu ook de meerboeien. Leden van de pers zijn van harte welkom aan boord.

Recreatieschap de Marrekrite plaatst in totaal 100 meerboeien in Friesland. Daarvan liggen er nu 20 in het Lauwersmeer, in opdracht van de Stuurgroep Lauwersmeer, waarin de provincies Groningen en Fryslân en de gemeenten De Marne, Kollumerland, Dongeradeel en Staatsbosbeheer samenwerken. De meerboeien liggen op de mooiste plekken en bieden de booteigenaar gemak, privacy en een poëtische ervaring; de Marrekrite heeft in samenwerking met literair tijdschrift De Moanne schrijfster en journalist Marjoleine de Vos gevraagd een gedicht te schrijven voor het Lauwersmeer.

Foto: Pixabay