Oldambt, Provincie

Horecamanager en graanhandelaar onderscheiden voor bijdrage aan regionale voedselketen

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers vanuit het voedselnetwerk, oordeelden dat de twee winnaars met hun inzet en betrokkenheid daadwerkelijk het verschil gemaakt hebben. Ze sprak haar waardering uit voor hun bijzondere bijdrage aan de regionale voedselketen en de samenleving in Groningen.

Afzet & zichtbaarheid

Remko Fuchs, horecamanager bij de Euroborg, ontving de onderscheiding in de categorie ‘Afzet & zichtbaarheid’. Hij wordt geprezen om zijn inzet voor het gebruik van duurzame en regionale producten in een commerciële omgeving.

Landbouw & Visserij

Onderneemster Thea Buseman krijgt de Waarde-Ring in de categorie ‘Landbouw & Visserij’. De jury roemt de onderneemster van Graanhandel Buseman in Scheemda om haar ‘gedrevenheid om in de conservatieve graanhandel van bulk naar kleiner, traceerbaar en regionaal te gaan’. Ze draagt bij aan het vergroten van de transparantie en zichtbaarheid van de voedselketen.

Buseman nam de Waarde-Ring vrijdag 10 oktober in ontvangst. De uitreiking aan Fuchs volgt op een later moment.

Week van ons eten

De uitreiking van de Waarde-Ring is onderdeel van de Week van Ons Eten, een jaarlijkse campagne in de tweede week van oktober. De campagne richt zich op het vergroten van de waardering en het bewustzijn over de herkomst en waarde van ons voedsel. Van 4 tot en met 11 oktober werden rondleidingen op boerderijen, kookworkshops en markten georganiseerd. De Week van Ons Eten is een initiatief van de Stichting Dutch Agri Food Week.

Foto: Provincie Groningen (ingezonden)