Hulpdiensten rukken uit voor vermiste man met boot in Midlaren

Hulpdiensten rukken uit voor vermiste man met boot in Midlaren

MIDLAREN – Hulpdiensten zijn in de nacht van woensdag op donderdag groots uitgerukt nadat een man in een bootje niet meer terugkwam.

De 63-jarige man was zoals wel vaker een rondje gaan varen over het Zuidlaardermeer. Echter omdat de man nu langer weg bleef dan normaal vertrouwde een bekende van de man het niet en belde hierop het alarmnummer. Hulpdiensten rukte hierover massaal uit. Vanwege de omvang van het meer werd middel waterongeval afgegeven, wat inhield dat het nog meer brandweereenheden uit onder andere Assen en Veendam met spoed ter plekke werden gestuurd. Brandweerlieden hebben ter plekke met meerdere boten gezocht naar de vermiste man.

Motorpech

De man werd in goede gezondheid aangetroffen, echter had zijn bootje motorpech gekregen waardoor hij handmatig moest gaan peddelen en het dus langer duurde voordat hij de kans zou bereiken. Brandweerlieden hebben de man inclusief bootje naar de kant gevaren, waarna iedereen veilig huiswaarts kon. De inzet van de opgeroepen traumahelikopter en politiehelikopter bleek dan ook niet meer nodig.

Foto: Raymond Bos/RDB Producties