Leerlingen CBS De Zaaier exposeren in het MuzeeAquarium

Leerlingen CBS De Zaaier exposeren in het MuzeeAquarium

DELFZIJL – Op donderdag 18 oktober opent in het MuzeeAquarium de tentoonstelling met schilderijen gemaakt door leerlingen van CBS De Zaaier.

De leerlingen uit groep 5 tot en met 8 maakten de schilderijen binnen het educatieproject Dit is mien Laand in het kader van het 100-jarig jubileum van De Ploeg. De tentoonstelling wordt om 10.00 uur geopend door wethouder Joostens van de gemeente Delfzijl en zal enkele weken blijven hangen.

100 jaar De Ploeg

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat een groep eigenwijze en vernieuwende kunstenaars uit Groningen kunstkring De Ploeg hebben opgericht. Geliefd bij vele Groningers waren zij de eerste kunstenaars die de Provincie introkken om het grootse en weidse ‘Grunneger laand’ in modernistische schilderijen te vereeuwigen, en hoe!

Het educatieproject ‘Dit is mien Laand’ wil zo veel mogelijk kinderen in Groningen (Stad en Ommeland) bereiken en hun deelgenoot maken van dit voor Groningen belangrijke cultureel erfgoed. Niet alleen leren leerlingen over De Ploeg en hun expressionistische werk. Zij gaan ook zelf aan de slag met kwast en verf om in de eigen omgeving, geïnspireerd door het werk van De Ploeg een nieuwe (creatieve) relatie met hun ‘Grunneger Laand’ aan te gaan.

Als straks de Herfstvakantie begint, zijn ongeveer 1.500 leerlingen bekend geraakt met de ontstaansgeschiedenis van De Ploeg en hun werk. En hebben zij in hun eigen omgeving kleurrijke schilderijen gemaakt. Scholen die nog willen deelnemen aan het project kunnen zich opgeven via de website. Hier zijn ook veel schilderijen te zien die tot nu toe tijdens het project zijn gemaakt.

Foto: Dit is mien Laand