Uitreiking certificaat deelnemers ‘Politiek bewust, Politiek actief’

Uitreiking certificaat deelnemers ‘Politiek bewust, Politiek actief’

Maandag 16 oktober ontvangen deelnemers aan de cursus ‘Politiek bewust, Politiek actief’ uit de gemeente Zuidhorn een certificaat.

De deelnemers uit de andere drie Westerkwartiergemeenten ontvangen dit certificaat tijdens een raadsvergadering in hun eigen gemeente. De cursus werd verzorgd door ProDemos, het huis voor democratie en rechtsstaat, in samenwerking met de griffiers van de vier gemeenten.

Lokale politiek

De gratis cursus was bedoeld voor inwoners van het Westerkwartier, die geïnteresseerd zijn in de lokale politiek en daar meer over willen weten. Naast de theorie kregen de deelnemers ook praktische opdrachten. Deelnemers hebben leren debatteren en lobbyen en lokale politici hebben hun ervaringen met de deelnemers gedeeld. Ook het bijwonen van een raadsvergadering in de eigen gemeente is onderdeel van de cursus.

Grote belangstelling

De belangstelling voor deze eerste cursus was zo groot, dat de raadsgroep een tweede cursus aanbiedt. Deze start 7 november. Belangstellenden kunnen zich hiervoor nog aanmelden via herindeling.westerkwartier.nl. De deelnemers waren zeer positief over het initiatief vanuit de gemeenten. De gemeenten waren blij met de getoonde belangstelling voor de lokale politiek.

Foto: Pixabay