FC Groningen huurt Bel Hassani (AZ) en Bruns (Vitesse)

FC Groningen huurt Bel Hassani (AZ) en Bruns (Vitesse)

GRONINGEN – FC Groningen huurt per 1 januari 2019 Iliass Bel Hassani van AZ en Thomas Bruns van Vitesse.

De Trots van het Noorden huurt beide spelers voor de rest van het seizoen 2018/2019. FC Groningen heeft bovendien een optie tot koop op Bel Hassani.

Bel Hassani

Iliass Bel Hassani is een ervaren middenvelder, die in Nederland uitkwam voor Sparta Rotterdam, Heracles Almelo en AZ, zijn huidige club waar hij een doorlopende verbintenis heeft tot medio 2021. Bel Hassani speelde in totaal 248 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal en kwam daarin tot 41 doelpunten en 52 assists.

Absolute voorkeur

In een reactie laat Bel Hassani weten “super trots” te zijn op zijn aanstaande overgang naar Groningen. “Vanaf het moment dat ik te horen kreeg dat ik verder mocht kijken wat mijn toekomst betreft, heb ik direct bij mijn management aangegeven dat FC Groningen mijn absolute voorkeur had. Dat heeft een aantal redenen. Ik ken trainer Danny Buijs nog van onze gezamenlijke periode bij Sparta Rotterdam, de wedstrijden die ik tegen FC Groningen in Groningen heb gespeeld waren altijd bijzonder qua sfeer met fanatieke thuissupporters en de stad Groningen spreekt mij aan om te leven en te werken.”

Bel Hassani wil FC Groningen bedanken voor het vertrouwen dat de club in hem stelt. “Het is duidelijk dat ik wedstrijdritme mis, maar FC Groningen heeft het risico genomen om hier doorheen te kijken. Dat waardeer ik zeer. Het is een heerlijk vooruitzicht dat ik straks ga trainen om elke week weer toe te leven naar een wedstrijd. Die spanning heb ik gemist. Het voelt alsof ik weer profvoetballer word!”

Verschillende posities

Manager technische zaken Ron Jans zegt over de komst van Bel Hassani naar Groningen: “We zijn hartstikke blij met Iliass Bel Hassani. Iliass kan op verschillende posities spelen en brengt creativiteit en ervaring mee. Bij AZ zat zijn carrière op slot, hij wil weer voetballen en aantonen dat hij dat nog goed kan. Vanaf januari heeft Iliass een half jaar de kans zich bij ons te laten zien en mocht dit bevallen, dan hebben wij een optie tot koop om hem definitief aan ons te binden.”

Bruns

Thomas Bruns is een ervaren middenvelder, die in Nederland uitkwam voor Heracles Almelo en momenteel onder contract staat bij Vitesse. Hij heeft in Arnhem een doorlopende overeenkomst tot medio 2021. Bruns speelde net als Bel Hassani in totaal 248 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal, voornamelijk voor Heracles Almelo. Bruns scoorde in totaal 32 keer en tekende voor 26 assists.

Trappelen

Thomas Bruns staat te trappelen om in Groningen aan de slag te gaan. “De afgelopen periode heb ik er veel met Mike te Wierik (aanvoerder van FC Groningen – red.) over gesproken. Ik ken hem goed van onze jaren bij Heracles Almelo. Ik heb mijn keuze op gevoel gemaakt. FC Groningen is een volksclub, waar hard werken en normaal doen voorop staan. Dat past bij mij. We gaan na de winterstop alles op alles zetten en knallen.”

Bewezen

In een toelichting op de komst van Bruns naar Groningen zegt manager technische zaken Ron Jans: “Thomas Bruns is een allround middenvelder, die zich al meerdere jaren heeft bewezen in de Eredivisie. Bij Vitesse komt hij te weinig aan spelen toe en wij denken dat we zijn kwaliteiten en ervaring goed kunnen gebruiken. Het is mooi dat we vanaf het nieuwe jaar over Thomas kunnen beschikken.”

Foto: FC Groningen