Finale FC Groningen Buurt Battle 2019 op 1 mei

Finale FC Groningen Buurt Battle 2019 op 1 mei

GRONINGEN – Woensdag 1 mei wordt op Sportpark Corpus den Hoorn de finale van de FC Groningen Buurt Battle 2019 gehouden.

De finale is de afsluiting van een acht wekend durend project. FC Groningen Buurt Battle is één van de vele maatschappelijke projecten van stichting FC Groningen in de Maatschappij. Spelers en staf van de eerste selectie van FC Groningen zijn aanwezig bij deze finaledag, die begint om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Met de FC Groningen Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met haar partner in voor het bevorderen van de sociale samenhangen, de ouderbetrokkenheid, de gezondheid en het terugdringen van overlast in de wijken. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. De editie van dit jaar vond plaats in dertien wijken.

De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van professionals van de verschillende wijken. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten nemen met hun wijkteam deel aan de finale.

Winnaars

Elke wijk levert één team, dat op woendag 1 mei strijdt tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag worden de wijkteams gecoacht door spelers en stafleden van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk zal één team de Buurt Battle 2019 winnen en daarnaast wordt ook de Rabobank Fair Play Cup weer uitgereikt. De winnaars winnen een wedstrijdbezoek aan het competitieduel FC Groningen – Fortuna Sittard, op zondag 12 mei 2019.

Foto: FC Groningen