Groningen goed vertegenwoordigd in pokerkampioenschap

Groningen goed vertegenwoordigd in pokerkampioenschap

GRONINGEN – Tien pokerspelers uit Groningen hebben zich geplaatst voor de halve finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.

Van september tot begin juni konden pokerspelers uit heel Nederland zich via meer dan 140 voorrondes plaatsen voor de landelijke finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker). In totaal hebben meer dan 8.000 spelers meegedaan. Nu strijden 350 spelers om een plek in de landelijke finale, waaronder tien Groningers.

De volgende Groningers doen mee aan de halve finales die deze maand op diverse locaties in het land plaatsvinden: Ilker Kiraz (Delfzijl), Angelo van Gemert (Groningen), Sander Woudsma (Groningen), Erik-Jan Verbeek (Ter Apel), Dennis van Dalen (Haren), Marcel Drenth (Winschoten), Antje Stienstra, Bernhard Bakker, Erwin Hooites en Kim Eising.

Per halve finale gaan de beste 10% door naar de finale die op zaterdag 6 juli wordt gehouden in Hotel de Heerlickheijd te Ermelo. Over de finale zegt organisator Mathijs Jonkers het volgende:

“De finale is een pokertoernooi die je als pokerliefhebber echt wil halen. De zaal wordt omgetoverd tot een ware pokerroom en er is een echte TV-tafel. Thuisblijvers kunnen daardoor live meekijken en worden voorzien van deskundig commentaar. Ik verwacht dat het niveau tijdens de halve finales dan ook erg hoog ligt omdat iedereen zich via deze weg alsnog wil plaatsen. Bij de voorrondes zijn het deze spelers net niet gelukt om zich rechtstreeks te plaatsen.”

Foto: Open Nederlands Kampioenschap Poker