Groninger kickbokser Michael Duut verlengt Glory-contract

Groninger kickbokser Michael Duut verlengt Glory-contract

GRONINGEN – De Groninger kickbokser Michael Duut (29) heeft z’n contract verlengd bij Glory, de grootste kickboksorganisatie ter wereld.

Dat houdt in dat Duut negen keer de ring in moet en alleen maar voor deze organisatie mag uitkomen. Dit geeft hem een serieuze kans om te vechten voor de wereldtitel tegen Arthem Vakhitov. De bescheiden kickbokser uit Hoogkerk is momenteel nummer vijf van de wereld in de light-heavyweight-klasse.

Ondertussen is Duut hard aan het trainen onder leiding van toptrainers Melvin Manhoef en Etien Thezalus. De vaste volgers van de kickbokser zien op social media dat hij zich volop aan het voorbereiden is. “Tel de dagen niet, laat de dagen tellen.” Hij heeft zich duidelijk uitgesproken: “Ik wil de wereldtitel!”

Toekomst

“Vechters als Michael Duut zijn voor velen het bewijs dat het kickboksen in Nederland nog veel te wachten staat als het gaat om talent en groei van de sport”, aldus pr-adviseur Faraz Atefeh. Hij vindt dat het succes van sporttalent in de omgeving te weinig wordt uitgedragen. “Duut is een Groiningse kickbokser in hart en nieren en dat zie je ook terug bij zijn ‘Fightclub Duut’ waar hij sinds kort lesgeeft aan jong en oud.”

Duut vocht tot nu toe dertien keer in de Glory-ring. Zes van die gevechten zette hij om in winst, waaronder twee op dezelfde avond tijdens GLORY 45 in Amsterdam. Hiermee schreef hij een contender toernooi op z’n naam.

Foto: Michael Duut