Heren Rugby Club Groningen speelt tegen nationaal team

Heren Rugby Club Groningen speelt tegen nationaal team

GRONINGEN – Op 6 januari speelt het eerste heren team van Rugby Club Groningen (RCG1) tegen Nederland O20.

Nederland O20 is het nationale team met spelers onder de twintig jaar. Het team is uitgenodigd door RCG1 om een wedstrijd te spelen net voordat de tweede helft van het seizoen begint. Voor het nationale team is het een wedstrijd waarin de spelers met elkaar kunnen speler ter voorbereiding op het EK en een kans om zichzelf te tonen. Voor RCG1 is het een wedstrijd om weer in het wedstrijdritme te komen voor in de eersteklasse championship poule.

De wedstrijd vindt plaats op de jaarlijkse nieuwsjaarsborrel op zondag 6 januari 2019 om 13.00 uur op sportsport Essenberg te Haren, Rijkstraatweg 16. Iedereen is welkom om te komen kijken. Entree is gratis.

Nieuwjaarsborrel

Per traditie wordt er op Rugby Club Groningen op de eerste zondag van het jaar voor de nieuwjaarsborrel de wedstrijd oud tegen jong gespeeld. Op deze dag krijgt de jonge generatie de kans om zich te bewijzen tegenover de ervaren generatie op de sportclub. Het is een viering voor het begin van het nieuwe jaar en het begin van de tweede fase van de competitie voor alle teams.

Nederland O20

Het NL O20 team heeft het afgelopen jaar het opgenomen tegen de O20 van Roemenië, Portugal en Rusland tijdens het rugby onder twintig EK. Het RCG1 team is in de 1e fase van de competitie geëindigd op de derde plek van de landelijke eersteklasse en heeft zich hierdoor geplaatst in de in de eersteklasse championship poule.

Foto: J. van Dehn