Het grootste indoor footvolley evenement komt naar Groningen

Het grootste indoor footvolley evenement komt naar Groningen

GRONINGEN – Van 3 tot en met 5 januari 2019 vindt het FlexVirtual International Footvolley Tournament Groningen plaats.

Het toernooi is het grootste indoor footvolley evenement van Europa en misschien ter wereld. De organisatoren Erik Drenth en Arnoud Postma weten een sterk deelnemersveld van meer dan 15 nationaliteiten naar het evenement in Groningen te krijgen.

Azerbeidzjan, Peru, Kroatië en Noorwegen zijn de verrassende nieuwkomers dit toernooi. Ook oud prof speler Frank de Boer (ex-Ajax en Barcelona) is voorlopig toegevoegd aan de deelnemende spelers. Max Tonetto (ex-Sampdoria en AS Roma), Marcel Roode (ex-FC Groningen) en Richard Vennema (ex-SC Veendam) zijn spelend. Smaakmaker Coquinha uit Brazilië is voor de tweede achtereenvolgende keer op rij aanwezig. Ook de Nederlandse top is vertegenwoordigd.

Opvallend is dat de stijgende populariteit in het damesvoetbal zich lijkt door te zetten in het footvolley. Van zes teams in de editie van 2018 zullen er het komende toernooi 12 teams deelnemen. Daarbij verdedigt Europees kampioene Evelyn Dobbinga haar titel.

Programma

Donderdag 3 januari komen de teams binnen en is er een vrije training van 16.00 tot 23.00 uur. Vrijdag 4 januari starten de poulewedstrijden van 9.00 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag 5 januari is de finales van de dames en heren van 9.00 uur tot 18.00 uur. Het toernooi wordt gehouden in Binn’pret aan de Ulgersmaweg 52 in Groningen. De toegang is gratis.

Foto: René Keijzer