Het wereldberoemde Wife Carrying komt naar Groningen

Het wereldberoemde Wife Carrying komt naar Groningen

Vijf studenten van de Hanzehogeschool halen het wereldberoemde Wife Carrying naar Groningen.

Op 10 juni maakt de Kardingerplas zich klaar voor een uniek sportevenement: Vrouwe Sjouwe. Het koppel dat het snelst het parcours weet af te leggen wint het gewicht van de vrouw in liters bier! Vrouwe Sjouwe, oorspronkelijk “Wife Carrying”, kent zijn oorsprong in Finland rond de 19e eeuw. Het jaarlijkse evenement is niet alleen elk jaar in Finland, maar is ook erg populair in onder andere Amerika, Australië en Engeland. Na 25 WK’s op de teller en 15 verschillende landen is Vrouwe Sjouwe Groningen 2018 eindelijk een feit.

Tijdens dit evenement draagt een man de vrouw op zijn rug, of andersom natuurlijk, en proberen ze samen een parcours van 250 meter inclusief hindernissen zo snel mogelijk af te leggen. De manier waarop het koppel dit doet maakt niet uit, zolang de vrouw de grond maar niet raakt. Het koppel dat de snelste tijd weet neer te zetten wint het gewicht van de vrouw in liters bier.

Durf jij de uitdaging aan met je vriend, buur, partner of huisgenoot? Geef je dan snel op! Ook voor de toeschouwers beloofd het een spektakel te worden! Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op vrouwesjouwe.com. Een ticket kost €9,50 per persoon, inclusief een exclusief Vrouwe Sjouwe T-shirt. En vergeet niet, alle opbrengsten gaan naar het Rode Kruis.

Foto: Vrouwe Sjouwe