Kinderen sporten samen tijdens Top Sportdag Groningen

Kinderen sporten samen tijdens Top Sportdag Groningen

GRONINGEN – Woensdag 20 februari, in de voorjaarsvakantie, is het weer tijd voor de jaarlijkse Top Sportdag.

De sportdag is geschikt voor elke sporter. Valide, verstandelijk beperkte én dove of slechthorende kinderen tussen de 7 en 15 jaar nemen samen deel aan gave clinics verzorgd door de topsporters van de Topclubs uit Groningen. Dit jaar is de derde keer dat de sportdag wordt georganiseerd.

FC Groningen, Abiant Lycurgus, Donar, Martini Sparks, NIC, Gijs Groningen en GHHC zetten sporters in om de clinics te begeleiden. De ultieme kans om samen te sporten en jouw favoriete sporthelden te ontmoeten! Ook dit jaar vindt de Top Sportdag weer plaats in de ACLO op de Zernikecampus in Groningen.

Voor dove en slechthorende kinderen is er een tolk aanwezig zodat zij net als de rest maximaal kunnen deelnemen aan de clinics. Kinderen met een lichamelijke bepekring worden ingedeeld op leeftijd en zullen onder andere deelnemen aan de clinics zitvolleybal, rolstoelbasketbal, bewegen op muziek, boccia en zelfs curling. Deze sporten worden voor de derde keer aangeboden door Stichting BEA.

De dag wordt ieder jaar georganiseerd door studenten van de Hanzehogeschool in Groningen in samenspraak met de 7 topsportclubs en Energy Valley Topclub. Door valide en invalide kinderen samen te laten sporten willen de sportclubs iets teruggeven aan de maatschappij. “Er zijn vaak sportdagen voor alleen valide óf alleen invalide kinderen en komen zo niet met elkaar in aanraking op sportgebied. Door deel te nemen aan deze dag sporten écht alle kinderen, ongeacht soort of maat, samen met elkaar en met topsporters waar zij tegenop kijken”, aldus Jikke Jansen van de organisatie.

Aanmelden voor deze dag kan geheel kosteloos via de website van Energy Valley Topclub.

Foto: Top Sportdag