Leerlingen OBS Karrepad openen Nationale Sportweek

Leerlingen OBS Karrepad openen Nationale Sportweek

Zeshonderd kinderen van OBS Karrepad zijn woensdag 26 september gestart met het wandelen, rennen en joggen van The Daily Mile.

Wethouder Sport Paul de Rook verzorgde de warming up en Erben Wennemars, ambassadeur van The Daily Mile, wachtte de kinderen op bij de finish. OBS Karrepad is de eerste basisschool in Groningen die kinderen, uit de groepen 3 tot en met 8, onder schooltijd laat wandelen of rennen.

The Daily Mile op OBS Karrepad is een pilotproject. Vijf klassen van de basisschool aan de Molukkenstraat 1 gaan in de periode tussen november 2018 en februari 2019 The Daily Mile drie keer per week uittesten.

Een kwartiertje rennen op school

Het idee van The Daily Mile is simpel; 15 minuten per dag rennen, wandelen of joggen. Voorwaarde is dat de activiteit plaatsvindt tussen de reguliere lessen door waarbij kinderen gewoon hun eigen kleding aanhouden. De resultaten van een kwartiertje bewegen per dag kunnen groot zijn. The Daily Mile is niet alleen goed voor de conditie van de kinderen, maar stimuleert ook het concentratieniveau, de stemming, en het positieve gedrag van kinderen. Er zijn daarom al meerdere basisscholen in Nederland die The Daily Mile hebben geïntroduceerd.

Het huis voor de Sport Groningen en de gemeente Groningen willen in 2019 meerdere basisscholen binnen de gemeente stimuleren om aan de slag te gaan met The Daily Mile.

Nationale sportweek 2018

Het openingsevenement van The Daily Mile is een onderdeel van de Nationale Sportweek 2018. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat twee weken lang laat zien aan inwoners hoe gezond en leuk sport en bewegen is. Groningen is dit jaar één van de gaststeden van de Nationale Sportweek. Voor aanvullende informatie over de activiteiten in Groningen kunt u kijken op sport050.nl/evenementen.

Foto: Henk Tammens