Paterswoldsemeer wordt toneel voor zeilevenement

Paterswoldsemeer wordt toneel voor zeilevenement

GRONINGEN – Op zaterdag 12 en zondag 13 juni wordt het Paterswoldsemeer het toneel voor het eerste grote zeilevenement van het seizoen.

De zestienkwadraat zeilboot hoort bij het Paterswoldsemeer en dan is het niet meer dan logisch dat Vereniging Watersport De Twee Provinciën (VWDTP) een zestienkwadraat zeilevenement organiseert. Het wordt waarschijnlijk het eerste grote zeilevenement -mits toegestaan- van het seizoen 2021 en de organisatie verwacht een grote deelname. Bij het ter perse gaan zijn al vijftien boten ingeschreven.

Vijfentwintig zestienkwadraten

Zaterdag 12 juni klinkt om 11.25 uur het vijf-minuten-signaal en dan gaan zeker vijfentwintig zestienkwadraten van start. “Het wordt een mooi gezicht wanneer dit veld van zo’n vijfentwintig boten de eerste bovenboei rondt en op weg gaat naar de finish van hun eerste wedstrijd”, zo verwacht de organisatie. Op zaterdag worden er drie wedstrijden gevaren. Zondag 13 juni wordt er gestart om 10.00 uur en na drie wedstrijden sluit het event af.

Alternatief weekend

Door de huidige corona richtlijnen bestaat de kans dat het evenement niet doorgaat, er is een alternatief weekend gepland op 21 en 22 augustus. Op 2 juni wordt dit bekend. Publiek mag waarschijnlijk nog niet worden toelaten tot het VWDTP-terras, maar geïnteresseerden kunnen wel vanaf andere locaties rondom het meer de regatta gadeslaan. Meer informatie is te vinden op de website van VWDTP.

Foto: Marc Piersma