Ron Jans stopt na dit seizoen bij FC Groningen

Ron Jans stopt na dit seizoen bij FC Groningen

GRONINGEN – Ron Jans stopt na dit seizoen als manager technische zaken van FC Groningen.

Jans heeft bij de directie van de club aangegeven zijn op 30 juni 2019 aflopende contract bij de Trots van het Noorden niet te verlengen.

Jans volgde op 1 juli 2017 Peter Jeltema op als technisch manager. Nu, anderhalf jaar later, heeft Jans de balans opgemaakt en is hij tot de conclusie gekomen niet verder te gaan in de rol van technisch manager bij FC Groningen.

“Ik ben er in anderhalf jaar tijd achter gekomen dat ik meer een stúúrder dan een bèstuurder ben. Voor mezelf heb ik er alles aan gedaan om een goede technisch manager te zijn voor de club en dat zal ik ook blijven doen. Maar uiteindelijk voelde ik me niet meer senang genoeg in deze baan. En ik had ook gehoopt meer positiefs te bereiken.”

Algemeen directeur Hans Nijland laat weten de beslissing van Jans te respecteren en te accepteren. “De rol van technisch manager is geen eenvoudige en vraagt veel van de persoon. Ron heeft zich de afgelopen anderhalf jaar enorm vastgebeten in zijn functie en heeft al een tijd terug aangegeven dat deze periode voor hem een moment van evaluatie zou zijn.”

“De uitkomst is dat hij zijn functie na dit seizoen neerlegt. Wij zijn ervan overtuigd dat Ron zich tot die tijd vol overgave blijft inzetten voor de belangen van de club. Dat heeft hij als langstzittende trainer in de clubgeschiedenis gedaan en nu ook als technisch manager. We gaan de komende periode benutten om te kijken op welke wijze wij de functie die vrijkomt gaan invullen.”

Foto: FC Groningen