Ruim 750 deelnemers voor Special Olympics Groningen

Ruim 750 deelnemers voor Special Olympics Groningen

GRONINGEN – De zesde editie van de Special Olympics Regionale Spelen in Groningen lijkt te groeien naar ruim 750 deelnemers.

Het programma is ten opzichte van voorgaande edities niet alleen uitgebreid met een nieuwe sport, golf, maar ook #Play Unified (het gezamenlijk sporten van mensen met en zonder beperking) krijgt plek op het evenement. Zaterdag 15 juni 2019 vindt de Special Olympics Regionale Spelen plaats op 6 locaties in de provincie Groningen.

De organisatie is zeer tevreden over het aantal voorinschrijvingen, de definitieve inschrijving ontvangen de deelnemers in april. Er worden 14 sporten uitgevoerd. Naast sporten als zwemmen, voetbal en badminton, staat dit jaar voor het eerst golf op het programma. Er wordt gegolfd bij Golfclub Holthuizen. “Golf zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de fysieke en mentale gezondheidstoestand van G-sporters.” (NGF 2019)

Naast de prestatie-onderdelen wordt ook het Motor Activity Training Program (MATP) aangeboden voor meervoudig beperkte sporters. De beweegvormen zijn aangepast op de mogelijkheden van de deelnemer zodat hij of zij op eigen niveau kan participeren als Olympische sporter.

Ook Sportfun is terug te vinden op de Special Olympics Regionale Spelen Groningen. Dit onderdeel is opgezet voor deelnemers die zich willen oriënteren op verschillende sporten of niet meedoen aan het prestatieprogramma. Veel van deze sporters zijn elke week actief bij sportverenigingen in de provincie. Dit onderdeel laat olympiërs kennismaken met sporten zoals tennis, judo, bocce, voetbal, atletiek en basketbal. De toevoegging van MATP & Sportfun zorgt voor een verlaagde drempel en een breed toegankelijk sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het belooft weer een mooie editie te worden op 15 juni 2019 in Groningen. De inzet van vrijwilligers is hard nodig. Wij roepen daarom iedereen op die affiniteit heeft met sport of de doelgroep om mee te helpen en 15 juni tot een groot succes te maken. Aanmelden? Kijk voor meer informatie op specialolympicsgroningen.nl.

Foto: Special Olympics Groningen