Sportpartij opgericht in Groningen

Sportpartij opgericht in Groningen

Op woensdag 9 mei 2018 is de Sportpartij opgericht in Groningen, een sportieve partij die zich op het politieke toneel van de Stad gaat begeven.

Exact twee maanden geleden werd al een vooraankondiging gedaan middels een persbericht en diverse uitingen in lokale media. Eergisteren werd de oprichting van de partij officieel bekrachtigd bij Lambeck Harms Notarissen in Groningen.

Het bestuur van de Sportpartij bestaat uit voorzitter Glenn Pinas, secretaris Sylvia Heinen en penningmeester Jans Abbingh. De afgelopen periode heeft een enthousiaste groep van veertig personen zich bezig gehouden met de voorbereiding op het eerste ‘seizoen’ dat de partij actief zal zijn.

De Sportpartij staat voor een meer prominente rol van sport op talrijke vlakken. Zij ziet sport dan ook als het ultieme middel om vele maatschappelijke thema’s aan te vliegen. De partij gaat daarbij zeer serieus te werk en heeft een gedegen theoretisch kader om de speerpunten te onderbouwen. Hoewel Groningen zich al geregeld op diverse vlakken in de kijker speelt als ‘sportstad’, zijn er nog voldoende uitdagingen om het ‘sportklimaat’ voor alle burgers naar een veel hoger niveau te brengen.

De komende weken brengen we onze speerpunten naar buiten. Daarnaast maken wij binnenkort onze ‘opstelling’ bekend voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 november 2018, waar de sportpartij een gooi zal doen naar de (45) beschikbare raadszetels van de gemeente Groningen, die per 1 januari 2019 zal worden samengevoegd met Ten Boer en hoogstwaarschijnlijk ook Haren.

Foto: Pixabay