StreetFit: Wie wordt de straatvoetbalbaas van Groningen 2019?

StreetFit: Wie wordt de straatvoetbalbaas van Groningen 2019?

GRONINGEN – Op vrijdag 12 juli vindt op de Grote Markt opnieuw het boardingvoetbal-evenement StreetFit plaats.

Marktkraampjes worden die dag vervangen door twee boardingvelden waar voetbal-, bedrijven- en vriendenteams met elkaar de strijd aangaan. Naast voetbal zijn er side events zoals een healthy buffet en draagt een dj de hele dag zomerse beats.

Zomerstop voor voetballend Groningen

De zomerstop wordt met StreetFit ingeluid op de Grote Markt. In 2018 hebben 18 teams gestreden om de titel. Drs. Vijfje en SV Lycurgus bemachtigden een finaleplek, waarvan laatstgenoemde er met de eerste prijs vandoor ging. Een ouderwets fanatiek potje voetbal, in het epicentrum van de stad, toegejuicht door winkelend publiek.

StreetFit = meedoen

StreetFit is een samenwerking tussen Stichting van de Straat en organisator STOOT. STOOT biedt sport & leefstijl programma’s aan (jong)volwassenen die graag aansluiting vinden bij een sportvereniging maar door financiële of sociaalmaatschappelijke drempels buitenspel staan. Het ochtendprogramma staat daarom in het teken van sportieve verbroedering. Jongeren die zijn aangesloten bij het Legers des Heils, WerkPro, het Kopland & Open Hof, strijden ’s ochtends om de titel Gronings straatvoetbalbaas 2019.

Mixtoernooi & sportmaaltijd

Het recreanten programma loopt van 14.00 tot 17.00 uur. Voetbal-, bedrijven- en vriendenteams kunnen zich tot 21 juni inschrijven voor deelname. Tijdens het toernooi krijgen de teams een gezond buffet, consumpties en een fotoshoot met het team onder de Martinitoren aangeboden. Health Centre Groningen is aanwezig voor blessurepreventie en behandeling.

Inschrijven kan via streetfitsoccer.nl, er zijn nog 12 plekken beschikbaar. Teams die zich voor 1 april 2019 inschrijven ontvangen op de dag zelf een goed gevulde fruitmand.

Foto: StreetFit