Sweep Stakes draverijen in Stadspark op 7 juli

Sweep Stakes draverijen in Stadspark op 7 juli

GRONINGEN – Op zondag 7 juli organiseert de Koninklijke Harddraverij en Renvereniging (KHRV) draverijen in het Stadspark te Groningen.

De meeting geldt absoluut als het sportieve hoogtepunt van dit jaar omdat dan de Sweep Stakes worden verreden. De beste 3-jarige dravers van Nederland kruisen de degens voor het veroveren van prachtige ereprijzen en het verkrijgen van eeuwige roem die het winnen van deze klassieker al decennia met zich meebrengt. Omdat er zowel bij de merries als de hengsten/ruinen dit jaar geen torenhoge favoriet is, beloven het spannende koersen met mooie aankomsten te worden.

“De eerste twee meetings van dit jaar in het Stadspark waren weer ouderwets gezellig en werden ook druk bezocht”, aldus de organisatie. “Door de kwaliteit en kwantiteit van paarden en pikeurs wordt het op 7 juli zeker weer een prachtige draf-dag!” De koersen zijn over verschillende afstanden uitgeschreven en ook met diverse disciplines zoals ‘aangelijnd’ (pikeur op de sulky) en ‘monté’ (pikeur op het paard).

En er is natuurlijk een koers voor amatrices/amateurs, vernoemd naar de meest legendarische Groningse horecaman Jannes Bosklopper. Ook zijn er twee ponykoersen speciaal voor de jeugd. En voor de kids is er een springkussen met begeleiding. Top Cateraar van Gelder verzorgt daarnaast weer de interne mens binnen en buiten met een snack en een slok. Een combinatie dat maakt dat er niets boven paardenkoersen in Groningen gaat!

Wedden

Uiteraard kan en mag er tijdens het koersen ook een gokje worden gewaagd. Runnerz is de gevolmachtigde aanbieder van weddenschappen en de medewerkers bij de infostand voorzien de wedwillige bezoeker van alle informatie. “Het meemaken van een paardenkoers waarop u een weddenschap afsluit is altijd een enerverende belevenis”, aldus de organisatie. “Het paard waarop u speelt wordt dan immers een beetje van u zelf? Een unieke ervaring en veel leuker dan op andere wijze een gokje wagen.” Het wagen van een gokje op het mooiste paard en/of op de leukste rijd(st)er kan al vanaf één euro.

Omdat het bestuur graag ziet dat er veel gezinnen naar de baan komen, krijgen moeders met kinderen (tot 15 jaar) gratis entree. Volwassenen betalen zes euro, 65-plussers vijf euro en studenten en 16/17-jarigen twee euro. Pinnen kan wel op het terrein binnen de Drafbaan, maar (nog) niet bij de entree. Kijk voor meer informatie op drafbaangroningen.nl.

Foto: Bas Huybers