Wielrenners rijden 1500 kilometer voor gehandicaptensport

Wielrenners rijden 1500 kilometer voor gehandicaptensport

GRONINGEN – Over een uur komen de wielrenners van de Als1team Challenge aan bij het stadion van FC Groningen voor een tussenstop.

De wielrenners rijden de tocht voor Fonds Gehandicaptensport dat zich inzet om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Bij het stadion van FC Groningen nemen de wielrenners een korte pauze van hun 1500 kilometer lange route langs 18 eredivisiestadions in Nederland. Tijdens de tussenstop worden de stempelkaarten van de wielrenners afgestempeld door lokale ambassadeurs van de vereniging Kids United.

Kids United

Stichting Kids United is een initiatief van Onno en Margriet Kukler. In 1995 werd Sandro ernstig ziek met het gevolg dat hij er een hersenbeschadiging aan overhield. Toen Sandro in 2003, op 10-jarige leeftijd aangaf graag te willen voetballen, was er geen vereniging waar hij lid van kon worden. Sandro was te beperkt om mee te kunnen in het regulieren voetbal. Een reden om zelf een voetbalclub te starten voor deze kinderen. In mei 2003 werd gestart met het geven van aangepaste voetbaltrainingen voor jeugd met een beperking zoals lichamelijk, verstandelijk, downsyndroom en autisme.

Inmiddels is Kids United gegroeid naar een prachtige voetbalclub met als doel: Plezier, voetballen/bewegen en respect voor elkaar. Daarnaast brengt Kids United de reguliere jeugd in contact met hun gehandicapte leeftijdgenootjes door middel van het organiseren van wedstrijden tegen E-pupillen op een leuke aangepaste manier. Voor de jeugd vanaf 8 jaar is er de landelijke G-jeugdcompetitie onder de vlag van de KNVB.

Iedereen met een handicap heeft het recht om te kunnen sporten. Maar dat is lang niet overal mogelijk. Er zijn nog heel wat drempels te overwinnen. Dus laten we in deze actieweek als 1 team achter de gehandicaptensport gaan staan. Aansluiten bij ons team kan op verschillende manieren. Fiets mee, start een eigen actie of geef een donatie. Ga naar als1team.nl.

Foto: Fonds Gehandicaptensport