Dura Vermeer bouwt nieuwe vleugel Woonzorgcentrum Grootegast

Dura Vermeer bouwt nieuwe vleugel Woonzorgcentrum Grootegast

GROOTEGAST – Dura Vermeer en Woonzorgcentrum Het Hooge Heem Grootegast hebben onlangs de bouwteamovereenkomst getekend voor de bouw van een nieuwe vleugel aan Woonzorgcentrum Het Hooge Heem. Deze nieuwe vleugel, bestaande uit 3 bouwlagen krijgt 60 cliëntenkamers. Koert Terhürne (directievoorzitter Dura Vermeer) en Klaas Lindeboom (directeur/bestuurder Het Hooge Heem Grootegast, ondertekenden de bouwteamovereenkomst in het bijzijn van het team.

Multifunctioneel kennis- en expertisecentrum voor ouderen

Het Hooge Heem is een woonzorgcentrum dat een breed scala aan zorg- en welzijnsdiensten biedt aan ouderen in en rondom het dorp Grootegast. Met de nieuwe vleugel zal Het Hooge Heem een waar ‘park’ worden, waarbij de bestaande torens en aanleunwoningen behouden blijven, terwijl de derde toren zal worden gebruikt voor extra woningen en administratieve doeleinden.

Met natuur voor iedereen

Het gebouw wordt uitgebreid met een derde vleugel die is ingericht met kamers die multifunctioneel worden gebruikt: voor kort en langer verblijf, voor groepswonen met huiskamers. Met een prachtige Dörpstuun waar in een veilige opzet de natuur door iedereen beleefd kan worden en de parkachtige verbinding tussen de Pastorie en het hoofdgebouw. Met voldoende parkeergelegenheid en laadpalen voor personeel en bezoekers.

Klaas Lindeboom benadrukt het belang van deze uitbreiding: “Op landelijk niveau verandert de zorgvraag en neemt deze tegelijkertijd toe. De focus ligt steeds meer op preventie. Daar willen wij met deze nieuwbouw op inspelen.” Koert Terhürne vult aan: “Het Hooge Heem en Dura Vermeer kijken vol vertrouwen naar de toekomst, waarbij we gezamenlijk een belangrijke bijdrage willen leveren aan de kwaliteit van leven voor ouderen in Groningen en omgeving.”

Met de voortgang van dit project wordt niet alleen voorzien in de behoeften van ouderen in en rondom Grootegast, maar draagt het ook bij aan werkgelegenheid en binding met het dorp.

Foto: Ingezonden