Internationaal ZEPTA Waterpolotoernooi in Ter Apel

Internationaal ZEPTA Waterpolotoernooi in Ter Apel

TER APEL – Zwem En Poloclub Ter Apel, kortweg ZEPTA, organiseert op 24 en 25 augustus het 51e Internationaal ZEPTA Waterpolotoernooi.

Het toernooi staat bekend als één van de grootste tweedaagse waterpolotoernooien ter wereld. Net als voorgaande jaren is het deelnemersveld groot waaronder ook 21 teams uit het o.a. Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en natuurlijk de Nederlandse teams. Met 120 deelnemende teams belooft het een groot spektakel te worden.

‘EN Tourcoing Lille Metropole’

De winnaar van de hoofdpoule Heren van vorig jaar, de Franse EN Tourcoing Lille Metropole, is dit jaar weer aanwezig om de titel te verdedigen. Ze komen dit jaar met een zeer sterke bezetting van met liefst 8 Internationale spelers, een mooie uitdaging en tevens voorbereiding op te competitie voor de Nederlandse Eredivisie. Maar liefst 6 Eredivisie teams, de helft van de Eredivisie is aanwezig in Ter Apel om deze uitdaging aan te gaan.

Vanaf donderdag 22 augustus zijn de teams welkom en worden de deelnemers weer getrakteerd op een weekend vol waterpolowedstrijden, activiteiten en een leuk gevarieerd feestprogramma. Ook worden dit jaar weer de ZEPTA Beach Games georganiseerd met op de donderdagmiddag een leuk Beach Volleybaltoernooi en de vrijdagmiddag een Beach Waterpolotoernooi. Nieuw dit jaar is de Pub Quiz op de donderdagavond, georganiseerd door Waterpolo.nl.

Op vrijdag 23 augustus komen de meeste teams richting Ter Apel om een plekje te bemachtigen op de zonneweide van het zwembad Moekesgat. Andere kiezen wat meer luxe en hebben een plaats gereserveerd op de naast gelegen camping Moekesgat. De vrijdagavond is er een gezellig ontvangstfeestje in de feesttent waar DJ Jeroen Platen (Ter Apel) ons een gezellige avond bezorgd.

Op zaterdag 24 augustus worden vanaf 08.00 uur de eerste wedstrijden gespeeld. De hele dag worden er tot 19.00 uur wedstrijden gespeeld, dit verdeeld over 10 wedstrijdvelden. Op de zaterdag wordt er ook een competitie georganiseerd voor lokale verenigingen/bedrijven. De zaterdagavond wordt afgesloten in de feesttent met de liveband Super Sundays.

Zondag 26 augustus beginnen de wedstrijden weer om 08.00 uur en rond 14.00 uur zijn de winnaars bekend van het 51e toernooi.

Natuurlijk is iedereen uit de omgeving Ter Apel en gemeente Westerwolde van harte welkom om op de zaterdag- en zondag te komen kijken naar de wedstrijden (gratis entree). De weersvoorspellingen zien er zeer goed uit, het belooft weer een zonnig weekend te worden. Een leuke aanrader voor een sportief dagje uit.

Foto: ZEPTA