Geveke Bouw gaat Fazanthof Ten Boer bouwen

Geveke Bouw gaat Fazanthof Ten Boer bouwen

TEN BOER – Geveke Bouw gaat dertig aardbevingsbestendige woningen bouwen aan de Fazanthof in Ten Boer.

Dat hebben bewoners na een stemming besloten. Dinsdagavond 23 april werd tijdens een bewonersavond de stembus geopend door een notaris, waarna de beoordelingen officieel werden geteld.

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en Centrum Veilig Wonen (CVW) gaan nu in gesprek met de winnende aannemer om te komen tot de ondertekening van een contract. Naar verwachting wordt dit contract binnen een paar weken getekend. Daarna gaat Geveke aan de slag met het ontwerpen van de nieuwe woningen. Naar verwachting verhuizen de bewoners voor de kerst naar de tijdelijke huisvesting en start de sloop en nieuwbouw begin 2020.

Beoordeling

Op zaterdag 13 april presenteerden drie aannemers in het Buurhoes in Ten Boer hun schetsontwerpen en plannen van aanpak. De plannen van de aannemers zijn vervolgens door de bewoners beoordeeld op de onderdelen bewonersbegeleiding, beeldkwaliteit/architectuur, functionaliteit en techniek. Bewoners hebben hun keuze kenbaar gemaakt door een stemformulier in te leveren in een gesloten stembus bij het versterkingspunt van NCG in Ten Boer. Naast de bewoners heeft ook een beoordelingscommissie van NCG en CVW de aannemers beoordeeld.

Foto: Geveke Bouw